Ateliere interactive ”Școala altfel” de educație sanitară, stil de viață sănătos, prim-ajutor, formare a dependențor și altele
Ateliere ”Școala altfel”
Oferite de Soca Tour
Școală primară:
1. Joc și sănătate – durata 2 ore
Atelier în care cei mici vor învăța printr-o sumedenie de jocuri și activități practice cum să se spele corect pe dinți, când este important să meargă la culcare, cum să aleagă cele mai gustoase și sănătoase alimente, care sunt pericolele din jur și ce anume trebuie să facă pentru a rămâne sănătoși.
2. Misterele corpului uman – durata 2 ore
Pe parcursul atelierului cei mici vor afla o mulțime de lucruri fascinante despre corpul uman: De ce ne bate inima? De ce respirăm? Ce este o bacterie? Ce se întâmplă în timpul somnului și de ce este important să dormim? Ce sunt și cum apar cariile dentare? precum și multe alte lucruri neștiute sau inedite despre corpul uman.
Gimnaziu:
- Pregătește-te ca salvator! - durata 3 ore
Atelier de prim-ajutor cu activități practice. Siguranța salvatorului. Atitudine preventivă. Acordarea primului ajutor de bază și simulări de situații reale: dezinfectarea unei plăgi, imobilizarea unei fracturi, realizarea unui bandaj compresiv și chiar resuscitarea cardio-pulmonară efectuată pe manechin.
- Alege un stil de viață sănătos! - durata 2 ore
Atelier practic despre: Ce înseamnă un stil de viață sănătos? Ce presupune? Și care sunt capcanele în care putem cădea? Alimentație sănătoasă,sport, somn, prevenție și igienă personală integrate într-un atelier prietenos cu jocuri, experimente și activități practice.
- Miracolul vieții - durata 2 ore
Atelier cu totul diferit și captivant ce cuprinde jurnalul copilului de la concepție la naștere, informații utile și interesante despre sarcină, naștere și familie. Atelierul este susținut de un medic pediatru, absolvent de psihopedagogie cu experiență în activități și ateliere de tineret. Adaptat elevilor VII-XII
4. Formarea și evitarea dependențelor – durata 2 ore
Atelier interactiv și dinamic despre majoritatea tipurilor de dependențe (substanțe, alcool, internet, jocuri etc.). Ce este și cum să recunoaștem o dependență? Cum funcționează circuitul de recompensă din creier? Cum să evităm și ce putem face în cazul unei dependențe? Cum să ieșim din cercul vicios al unei dependențe? Adaptat elevilor VII-XII.
Liceu:
- Implică-te și fii un salvator! - durata 3 ore
Atelier de prim-ajutor cu exerciții și activități practice. Siguranța salvatorului. Acordarea primului-ajutor și simulări de situații reale.
- Alege un stil de viață sănătos! - durata 2 ore
Atelier practic despre: Ce înseamnă un stil de viață sănătos? Ce presupune? Și care sunt capcanele în care putem cădea?
- Curs interactiv despre secretele corpului uman - durata 2 ore
Noțiuni captivante despre funcțiile corpului nostru expuse în cadrul unui atelier interactiv.
4. Formarea și evitarea dependențelor – durata 2 ore
Atelier despre formarea dependențelor de substanțe, alcool, internet sau jocuri. Cum să recunoaștem o dependență? Cum să ne ferim de ele? Ce putem face?
5. Bucuria de a fi voluntar – durata 2 ore
Ghidul voluntarului. Despre voluntariat, asociații de voluntariat și proiecte civice. De ce să facem voluntariat?
Atelierul de primul-ajutor este susţinut de un medic specialist, formator acreditat în primul-ajutor şi este gândit ca un atelier practic de formare a deprinderilor şi aptitudinilor necesare acordării primului ajutor. În cadrul atelierului vor fi folosite 3 manechine performante de resuscitare (adult, copil, sugar), vestă manevră corpi străini Heimlich, multiple consumabile (feşe tifon, feşe elastice, atele, eşarfe, plasturi, comprese sterile, dezinfectanţi).
Pe parcursul celor 2-3 ore elevii vor afla etapele acordării primului-ajutor, vor resuscita pe manechine, vor învăţa când este necesar să sunăm la 112 şi ce informaţii comunicăm serviciilor de urgenţă atunci când le solicităm, vor afla noţiuni de siguranţă personală, ce manevre aplicăm la înecarea unei persoane cu alimente sau corpi străini, cum recunoaştem o fractură, o entorsă sau o luxaţie şi ce trebuie să facem, cum dezinfectăm o rană, cum oprim o hemoragie, ce trebuie făcut în faţa unei arsuri sau a unei persoane electrocutate şi vor fi implicaţi în multe alte cazuri practice de accidente posibile. La final cei mai activi participanţi vor primi diplome de absolvire a atelierului de prim-ajutor.
Costuri:
- Atelier 2 ore: 30 lei/elev, minim 20 de elevi
- Atelier 3 ore: 35 lei/elev, minim 15 elevi
REDUCERI:
- 10% cu excepția primului atelier, atunci când sunt programate cel puțin 2 ateliere.
Contactați-ne prin email sau telefonic 0729845518