Explorând lumea Cantacuzinilor în data de 28 martie 2018

A fost o zi minunată petrecută cu elevii curioși ai Școlii Generale din București „Eremia Grigorescu”, fiind a doua oară impreună pe urmele obiectivelor ce merită cunoscute, cu poveștile lor ce fac parte din istoria Bucureștilor și implicit a locuitorilor. Ne trăim peste 90% din viață în acest oraș, marea majoritate. De aceea vă invităm și pe voi să cunoașteți istoria orașului! 

Am început turul pietonal prin vizitarea Muzeului George Enescu aflat în Palatul Cantacuzino construit de unul din cei mai de seamă reprezentanți ai politicii secolelor XX-XXI.  Aici am aflat detalii despre alți înaintași ai Cantacuzinilor care au făcut istorie în trecutul poporului român. Dintre aceștia îi amintim pe stolnicul Constantin Cantacuzino, care a tipărit prima hartă a Țării Românești la Veneția, domnitorul Șerban Cantacuzino, un erou puțin cunoscut al vremurilor sale, pentru că a luptat alături de otomani (din cauza politicii timpului, nefavorabile țărilor române) la asedierea Vienei, dar pe ascuns îi ajuta pe austrieci pentru că erau creștini, spătarul Mihail Cantacuzino care a ridicat Mănăstirea Sinaia și Biserica Colțea, precum și altții. 

Poveștile au fost redate într-un stil atrăgător, prin metoda interacționării cu elevii, aceștia fiind interesați, fapt ce s-a observat din mulțimea de întrebări ivită din senin.

Turul a continuat cu poveștile despre Ateneul Român, cu poezii ale lui Mihai Eminescu (avem statuia M. Eminescu în fața Ateneului), cu vizita din exterior a ansamblului de obiective din Piața Revoluției, apoi am continuat pe Calea Victoriei până la Biserica Doamnei (ctitorie a soției domnitorului Șerban Cantacuzino). 

Vizita de aproximativ 2 ore s-a încheiat la Biserica Colțea (ctitorie a spătarului Mihail Cantacuzino), aflată lângă Spitalul Colțea.

Copiii au primit și premii - cărți pe parcursul turului și la finalul acestuia (mai ales cei mai atenți).

Așteptăm să ne revedem și pe viitor să redescoperim orașul București! smile

Harta turului:

Pentru oferta completă de tururi, dați click aici.