Atracții turistice din Constanța ce merită vizitate

Ești elev și vrei să ni te alături într-o excursie de neuitat în care să descoperi locuri legendare? Click aici pentru a vedea despre ce e vorba!

Constanța este unul dintre cele mai vechi orașe atestate de pe teritoriul României. Prima atestare documentară datează din 657 î.Hr. când pe locul actualei peninsule (și chiar sub apele de azi, în dreptul Cazinoului) s-a format o colonie greacă numită Tomis. Localitatea a fost cucerită de romani în 71 î.Hr. și redenumită Constantiana după sora împăratului Constantin cel Mare. În cursul secolului XIII Marea cea mare (cum era denumită atunci Marea Neagră) a fost dominată de negustorii italieni din Genova care au ajutat la dezvoltarea orașului. Ulterior, Constanța a suferit un declin sub conducerea otomană, devenind un simplu sat locuit de pescari greci și de crescători tătari de cai și oi. Localitatea a redevenit oraș după construirea căii ferate Cernavodă-Constanța și a portului, în 1865, pentru exportul grânelor românești. După Războiul de Independență (1877-1878), când Dobrogea a devenit parte a României, Constanța, principal port al statului, a crescut continuu, deținând acest rol până astăzi.

  

Mergem deseori la mare ca să ne relaxăm, să înotăm în mare, să stăm pe plaja și să lenevim cât e ziua de lungă. Totuși, v-ați gândit că acest oraș are și alte atracții de oferit, nu doar litoralul Mării Negre?

  

Ce pot vizita în orașul Constanța?

Plaja Modern / Plaja Neversea

Orientată spre est, cu o întindere de 6 km, plaja Modern este amenajată cu terase, restaurante și puncte de agrement care te îmbie la relaxare și odihnă. Răsăturile de soare se văd nemaipomenit de aici, plaja are nisip fin, iar intrarea în mare este lină, perfectă atât pentru tineri și adulți, cât și pentru copii.

Portul Turistic Tomis

De pe plaja Modern, ajungi foarte repede la Portul Turistic Tomis, locul în care se odihnesc numeroase ambarcațiuni cu vele și yachturi luxoase. Malul apei este împodobit cu terase și restaurante cu specific pescăresc, al căror miros nemaipomenit se împletește de minune mirosul Mării Negre.

Faleza Cazino Constanța

Rămâi în apropiere și plimbă-te puțin și pe faleza ce duce către un vestigiu vechi al orașului Constanța: Cazinoul ce străjuiește malul mării, învăluit în tăcere și istorie. Văzut de la distanță, clădirea impune și astăzi un respect și o eleganță aparte, un farmec istoric ce merită surprins în cât mai multe fotografii și selfie-uri.

Farul Genovez

Faleza constănțeană se mândrește și cu acest reper istoric bătrân, care a călăuzit mii de marinari cu ajutorul luminii sale albe, care obișnuia să se înalțe la peste 21 de metri deasupra mării și putea fi zărit de la circa 5 km în larg.

Acvariu Constanța

Așezat în fața Cazinoului, Acvariul din Constanța adună împreună expoziții uimitoare de faună și floră acvatică sau pe teme ce țin de biologie, pescuit marin și ecologie acvatică. Poți vizita cele 3 secții ale sale: Marina, Dulcicola și Pești Exotici.

Secția Marina adăpostește specii de nevertebrate și pești care se găsesc în Marea Neagră, dar și viețuitoare care migrează din Marea Mediterană. După cum îi sugerează și numele, secția Dulcicola reunește specii de nevertebrate și pești de apă dulce, întâlnite în lacurile și bălțile de pe litoralul românesc sau în apele Deltei Dunării. Însă cea care te va încânta peste măsură este secția Pești Exotici, unde vei putea admira specii de peștișori care aparțin unor variate ecosisteme dulcicole din zonele tropicale și subtropicale.

Parcul Carol I

În periplul tău prin Constanța, vei avea nevoie și de câteva guri de aer proaspăt, de care te poți bucura într-o plimbare prin frumosul parc Carol I.

Marea Moschee din Constanța

După aceea, îndreaptă-ți pașii spre Marea Moschee, situată în Piața Ovidiu, unul dintre cele mai superbe monumente arhitectonice de la noi din țară. Frumos locaș de cult musulman atrage în continuare mii de turiști dornici să vadă afle câte puțin din tainele unei religii cu care nu suntem prea familiarizați.

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie

Pe itinerariul tău pontic ar trebui să se afle și acest muzeu care se mândrește cu un patrimoniu bogat, de peste 430.000 de obiecte a căror origini conturează un profil fascinant al perioadei paleolitice, dar și al epocii moderne.

Muzeul Marinei Române

Evoluția marinei militare și civile din țara noastră nu este nicicând mai bine surprinză decât în cadrul acestui muzeu care a fost inaugurat oficial pe 3 august 1969.

Muzeul de Artă Populară

Și dacă tot am ajuns la capitolul muzee, ce ar fi să dai o fugă și până la Muzeul de Artă Populară, aflat la intersecția bulevardului Tomis cu strada Traian? Aici poți admira exponate care întregesc povestea culturii folclorice din diferite regiuni ale României.

Parcul Teatrului

Retrage-te apoi în Parcul Teatrului, pentru a-ți da timp să asimilezi toată frumusețea culturală a orașului de pe malul mării.

Delfinariu

Delfinariul din Constanța se numără printre cele mai vizitate obiective turistice din oraș, atât în sezonul estival, cât şi în extra sezon. Alături de Planetariu, Observatorul Astronomic şi Microrezervatie, Delfinariul face parte din interesantul Complex Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanța  situat la intersecţia bulevardului Mamaia cu strada Soveja.Delfinariul a fost inaugurat pe data de 1 iunie 1972, reprezentând la acea vreme primul muzeu de acest gen din România şi din sud-estul Europei. În prezent, Delfinariul rămâne singura locaţie din ţara noastră în care vă puteţi relaxa urmărind un spectacol extraordinar ai cărui protagonişti sunt delfinii, leii de mare şi pinguinii. Vedetele Delfinariului constănţean sunt Peipei, Chen Cheng şi Ni-Ni (un mascul şi două femele), trei delfini aduşi în 2010 din China.

Ai ajuns la finalul articolului. Dacă ți-a plăcut, te invităm să vezi și alte locuri în care te-ai putea relaxa. Click aici! Dacă ai nevoie de cazare, îți stăm la dispoziție!

Sursa: ibishotel.ro

Cuvinte cheie: constanta | ce pot vizita in constanta | atractii turistice constanta |