Sighişoara- singura cetate medievală locuită din România

Dorești să mergi cu noi într-o excursie în cetatea medievală Sigișoara? Intră să vezi ultimele oferte de excursii și tabere! 

Oraşul din România ce neapărat trebuie vizitat este SIGHIŞOARA.  Sighişoara este un municipiu în judeţul Mureş, Transilvania, România. Fără modestie, se poate spune că este ceva unic, ceva ce în altă parte nu găseşti. De la moştenirea istorică şi vechimea acestuia, până la străduţele ce parcă te fac să te reîntorci în timp, acest oraş este unul plin de mister şi fascinează pe orice vizitator. Cu drag aş sfătui pe orice persoană să viziteze singura cetate medievală locuită din România! Cu siguranţă, orice altă cetate atrage prin istoria prin care a trecut, însă acest loc este cu atât mai "turistic", cu cât populaţia şi diferitele personaje ale vremurilor demult apuse încă mai trăiesc aici. Este un oraş viu, un oraş în care poţi trăi în stil medieval viaţa.

Oraşul abundă în obiective turistice, în special centrul istoric. Un prim obiectiv este Turnul cu Ceas, cu un veritabil muzeu în interior, iar de pe terasa căruia se dezvăluie oraşul de poveste. Un al doilea obiectiv îl reprezintă Pasajul Scărilor şi Scara Şcolarilor, astăzi cu 175 de trepte. Un alt obiectiv este Şcoala din deal, una dintre cele mai vechi şcoli din Transilvania. Al patrulea obiectiv ar putea fi Casa Vlad Dracul, în care se presupune ca s-a născut Vlad Ţepeş, numit Dracula.  Alt obiectiv este Piaţa Boema, locul de unde putem alege unul din treseele spre obiectivele mai sus amintite.  Alte obiective demne de menţionat sunt: Piaţa Centrală, biserici (Biserica Leproşilor, Biserica Ortodoxă, Biserica din deal, Sinagoga evreiască), turnurile (Tăbăcarilor, Măcelarilor, Fierarilor, Aurarilor, Cojocarilor).  De asemenea, centrul istoric este inclus în patrimoniul mondial UNESCOAstăzi, în incinta Muzeului de Istorie Sighişoara se poate vizita Camera de tortură, în care se poate găsi o expoziţie extreme de interesantă a obiectelor de tortură medievale. De  asemenea, pentru pasionaţii de arme, se poate vizita Muzeul de are Medievale, care găzduieşte o colecţie de arme, echipament şi tehnici militare.

Sighişoara este cetatea în care timpul curge cu o viteză mult mai mică decât cea cu care ne-am obişnuit. Vechile clădiri adăpostesc în prezent restaurante, locuri de popas pentru turişti, faţadele fiind restaurate. Turiştii pot vizita numeroasele magazine de suveniruri şi târgul din Sighişoara unde îşi pot achiziţiona, în funcţie de buget, amintiri din fermecătoarea cetate medievală.

Te gândești să faci câteva tururi ghidate prin București? Click aici pentru a vedea ofertele noastre.

 

Surse: www.historia.ro/

www.ghiduri-turistice.info