Top muzee de vizitat in Bucuresti

Top muzee de vizitat in Bucuresti

   !!! In general, muzeele din Bucuresti sunt inchise in ziua de LUNI

                   Muzeele reprezinta un punct de interes primoridial, iar vizitarea lor,o activitate ce trebuie inclusa obligatoriu in programul vizitei unui oras. In articolul de fata ne propunem sa va prezentam cele mai reprezentative muzee din capitala Romaniei pe care trebuie sa le bifati pentru o excursie reusita.

  • Muzeul National de istorie naturala Grigore Antipa

    Muzeul Național de Istorie Naturală "Grigore Antipa" este una dintre cele mai vechi instituții pentru cercetarea, educația și cultura publică în domeniul biodiversității. Este, în același timp, una dintre cele mai populare și mai apreciate "baze de date" din colecțiile sale, dintre care unele sunt valorile lumii.

Muzeul a fost fondat la 3 noiembrie 1834 la inițiativa fratelui Printului Alexandru Ghica, Marele Ban Mihalache Ghica, care a donat colecții importante, inclusiv monede grecești, romane și bizantine, colecții de minerale, fosile, moluște, pești, păsări și mamifere de asemenea, lucrări de artă.

Adresa: Soseaua Kiseleff, nr. 1, sector.1, Bucarest

Telefon: 0040 213128826

E.mail: info@antipa.ro

Web: www.antipa.ro

Program :

Vara (1 aprilie- 31 octombrie) marti-duminica 10.00-19.00

Iarna (1 noiembrie-31 martie) marti-vineri 10.00-17.00

                                                                       sambata-duminica 10.00-18.00

Luni- Inchis

  •  Muzeul  National al Taranului roman  Muzeul Național al Țăranului Român este unul dintre cele mai diversificate muzee din familia europeană a Muzeelor de Arte și Tradiții Populare. Aici puteți contempla obiecte frumoase și specifice românești. 

Adresa: Soseaua Kiseleff, nr 3, sector 1, Bucuresti 

sau

Strada Monetariei nr. 3 pentru spații de expoziții temporare, Clubul Țărranului, noul cinematograf, târguri, proiecții în aer liber

E-mail: info@muzeultaranuluiroman.ro

Web: www.muzeultaranuluiroman.ro

Program:

Marti-duminica 10.00-18.00

Luni- inchis

  •  Muzeul National al Satului ''Dimitrie Gusti''

Pe malul lacului Herastrau, în mijlocul capitalei românești, vizitatorul din întreaga lume are bucuria de a întâlni un adevărat "sat" cu monumente și artefacte din secolul al XVII-lea până în secolul al XX-lea; clădiri reprezentative ale unor importante zone etnografice au reluat a doua viață la Muzeul Național al satului "Dimitrie Gusti". 

Adresa: Soseaua Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr 28-30 sector 1, Bucarest

Telefon: 004021 317 9103

E-mail: contact@muzeul-satului.ro

Web: www.muzeul-satului.ro

Program:

Marti-duminica: 10.00-17.00

Luni- inchis

  • Muzeul Curtea Veche- Palatul Voievodal

    Fondat la 27 aprilie 1972, Palatul Voivodal este cel mai vechi complex medieval din București. Situat în inima orașului, Muzeul vechi al Curții este organizat în vestigiile Palatului Voivodal.  Curtea Domnească din București a fost reședința domnitorilor Țării Românești timp de aproape trei secole și jumătate, polarizând întreaga viață politică, socială, economică și culturală a capitalei noastre. 

Adresa: Strada Franceza, nr 25, Bucarest

Web:http://muzeulbucurestiului.ro/en/the-old-princely-court-museum.html

Program: 

Luni-duminica 10.00-18-00

  •  Palatul Regal 

   Istoria palatului regal datează din prima jumătate a secolului al- XIX-lea, când, pe locul actualului palat regal, era o clădire construită în 1820 de Dinicu Golescu. Clădirea originală a fost transformată în 1837 în curtea domnitorului Alexandru Ghica și ulterior a devenit reședința lui Alexandru Ioan Cuza si esedinta regelui Carol I. Ultimul episod istoric tragic al Palatului Regal se referă la Revoluția din 1989, când palatul a fost ars.

Adresa: Calea Victoriei nr 49-53, Bucarest

Telefon: 0040 213133030

E-mail: national.art@art.museum.ro

Web: www.mnar.arts.ro

Program: marti-duminica: 10.00-18.00

Luni: inchis

  •  Palatul Parlamentului 

Pornind de la o idee mai veche, clădirea Parlamentului a fost construită în timpul lui Nicolae Ceaușescu într-o perioadă de privațiune economică importanta. 
Tendința dictatorului era, pe de o parte, de a concentra toate organele centrale ale statului într-o clădire, iar pe de altă parte, Ceausescu dorea un edificiu sigur, care să reziste unui posibil atac nuclear.

Adresa: Strada Izvor, nr 2-4, Bucarest

Web: www.cic.cdep.ro

Program:

Vara (martie- octombrie) 09.00-17.00

Iarna (noiembrie-februarie) 10.00-16.00

!!! De la 01 ianuarie 2019 pana la data de 30 iunie 2019 sălile Centrului Internațional de Conferințe vor găzdui activitatea Președinției Române la Consiliul Uniunii Europene. În această perioadă, vizitarea clădirii Parlamentului va fi posibilă doar sub formă de tururi mici și numai în câteva zile.