Precizări și Regulament în timpul Taberei
Anexa nr. 1 la Contractul de comercializare a pachetelor turistice SOCA TOUR
Precizări și Regulament în timpul Taberei
Dragă, părinte! Adu-ți aminte că și tu ai fost ca ei și ai vrut și tu să petreci cât mai mult timp alături de prietenii tăi. O dată ajuns participanții la locație, noi ne ocupăm de tot, dumneavoastră stați liniștiți, relaxați-vă/distrați-vă când veți rămâne singuri...:).
Fiecare tabără SOCA TOUR înseamnă o excelentă îmbinare între educație non-formală, joc și sport în aer liber. Orice tabără are avantaje multiple dar și rigori (adaptarea la un program comun, înviorare dimineața, etc). Roadele adaptării la acestea se traduc într-o mai bunp recunoaștere de sine, educarea caracterului, respect față de ceilalți. Încercăm de fiecare dată să creăm o atmosferă idilică și energie pozitivă. În aceste tabere ne rupem de zgomot, de trafic, de poluare pentru o vreme.
Prin turism și educație non-formală, activități extra-curriculare, promovăm implicit aprecierea și promovarea tradițiilor cultural-artistice.
În general, ponderea activităților din taberele SOCA TOUR este următoarea: 50% din timp alocat atelierelor educaționale interactive, 30% din timp alocat drumețiilor și jocurilor în aer liber, 20% din timp alocat activităților, concursurilor în pensiune și timpului liber.
Atelierele de dezvoltare personală și educație non-formală vizează stimularea creativității, abilității de a improviza, gestionarea timpului, dezvoltarea încrederii în sine, în ceilalți și în divinitate, dezvoltarea capacității de autocontrol și concentrare, deblocarea și depășirea propriilor limitări, centrarea pe soluții, dezvoltarea spiritului de inițiativă și de echipă, comunicarea, negocierea, rezolvarea conflictelor, arta oratoriei, concurs de dezbatere pe diferite teme.
Jocurile, drumețiile, activitățile de grup urmăresc dezvoltarea abilităților de relaționare, a coeziunii de grup (ne cunoaștem, socializăm, formăm echipe și legăm prietenii, ne asumăm roluri într-un scenariu), practicarea empatiei și exprimării emoționale, practicarea comunicării și ascultării active (învățăm să transmitem mesaje clare, să punem corect întrebări, să primim și să dăm feedback, să vorbim în fața unui auditoriu/public), focusarea pe rezolvarea problemelor (găsim soluții și încercăm să evităm conflictele), asumarea responsabilității și oferirea de ajutor la nevoie, practicarea unui stil de viață sănătos (promovăm împlicit dansul și bunele maniere).
Într-o tabără este nevoie de timp liber, timp care să fie la dispoziţia participantului. Nu înseamnă că în aceste perioade de timp nu se pot de un organiza diverse activităţi, dar acestea pot fi opţionale. În program vom specifica activitățile opționale, iar participantul va alege daca va lua parte sau va dori să se odihnească, să ia legătura cu părinții/rudele sau să lectureze.
Programul unei zile în taberele pentru adolescenţi debutează cu înviorarea, urmată de micul dejun, ateliere despre auto-cunoaștere și cunoașterea celui de lângă tine, gestionarea emoțiilor, prânzul, timp liber pentru odihnă/sport și jocuri/drumeții, din nou ateliere despre formarea și evitarea dependențelor/ sănătate/modul de funcțonare a creierului, cină, jocuri de grup pentru toţi participanţii, scurte prezentări istorice/religioase/literare, filme educative, cântece la chitară, jocuri de interior, scenete la atelierul de teatru, foc de tabără, gustare şi apoi retragerea în camere.
Instructorii sunt oameni veseli ce iubesc neconditionat copiii, iar posibila agresivitate fizica sau verbala intre copii este descurajata si penalizata prin excluderea din tabara.
Nu oferim diplome universitare, ele nu vor fi echivalate la nicio școală internațională, dar cu siguranță participanții la taberele noastre se califică pentru viață!
Obiectivele noastre sunt ca participanții să devină mai responsabili și mai creativi prin intermediul atelierelor educative, jocurilor și sportului, Să dobândească mai multă încredere în sine, acesta fiind poate primul lor contact cu „independența, să devină mai rezistenți, mai comunicativi, mai veseli și mai stăpâi pe ei înșiși.
În taberele SOCA TOUR nu veți vedea copii plictisindu-se din lipsă de activitate. Atelierele sunt intercalate cu activități practice, jocuri și concursuri, în cadrul cărora introducem ideea de competiție, dar și de lucru în echipă (team spirit). Se vor lega probabil prietenii pe termen lung, dincolo de experiența comună din tabără. Putem spune că participanții uită de telefoane la sfârșitul taberei! Copii scapă de riscul de a rămâne timp îndelungat în fața televizorului sau al calculatorului.
Copiii au un potențial imens, dar de multe ori părinții poate nu au timpul necesar să se ocupe de educarea caracterului în mod continuu, susținut și poate nu au prilejul de a se actualiza cu ultimele noutăți, apariții, vicii, etc., la care copiii sunt expuși. Taberele reprezintă soluția perfectă pentru părinții ocupați și pentru copiii dornici de aventură și libertate, de experiențe noi și educative. Astfel, petrecând de la 4 la 8 zile cu copiii/adolescenții, avem ocazia să descoperim suficiente caracteristici ale lor pe care să le modelăm în sens pozitiv. Comunicând ulterior cu părinții, le oferim direcții surprinzătoare, acolo unde este cazul.
Se spune că ne amintim doar 10% din ceea ce citim, 20% din ceea ce ascultăm și 50% din ceea ce facem. În taberele SOCA TOUR, într-un timp relativ scurt, încercăm să ducem amintirile strânse pe termen cât mai lung.
Focul de tabără se va realiza de către stafful organizator, împreună cu participanții, dar întotdeauna sub supravegherea organizatorilor.
În general, duminica dimineața plecăm în drumeție/excursie prin împrejurimi și încercăm să fim prezenți câteva momente la Sf. Liturghie într-un lăcaș de cult - monument istoric, aceasta fiind zi de odihnă și recreație activă, închinată în mod special Creatorului nostru.
Prin pagina noastră de Facebook, părinții văd fotografii postate în mod constant din timpul taberei. Informăm în cel mai scurt timp posibil părinții în cazul în care apar situații neașteptate. Asigurăm continuarea tratamentelor aflate în curs (administrarea pastilelor, verificarea stării generale, prepararea și servirea ceaiurilor medicinale, etc. Verificăm personal și periodic igiena personală și curățenia în camere. Asigurăm toate materialele necesare susținerii atelierelor, concursurilor, jocurilor, scenariilor.
Toate pagubele produse pe durata șederii în tabără vor fi suportate de către fiecare participant în parte, respectiv de Reprezentantul său Legal.
Nu va fi permis accesul la TV pe toată durata taberei în camere. Nu sunt acceptate căști, tablete, etc. în timpul programului, ci doar în timpul liber/seara/dimineața până la micul dejun. Numerele de telefon ale organizatorilor și a echipei de supraveghere vor fi puse la dispoziția părinților. Părinții vor fi înștiințați asupra oricărei situații problematice ce va apărea pe durata taberei (situație de accidentare, boală, alte situatii...) prin telefon, în cel mai scurt timp. Părintele va decide care sunt pașii de urmat și îi va comunica responsabilului taberei.
Este strict interzis consumul de alcool/droguri pe durata taberei. Adolescentii care vor incalca aceasta regula vor fi exclusi din tabara.
Vor avea loc momente artistice. Adolescenții/copiii care au talent și cântă la un instrument anume, sunt încurajați să și-l aducă în tabără (fără pian :) ).