Școala Familiei- Educație pentru părinți

Școala Familiei a pornit din dragoste față de copii și părinți

pentru că doar împreună ne putem proteja familiile!

Cunoscând aceste întrebări, Școala Familiei vine în întâmpinarea părinților preocupați de educația și dezvoltarea psiho-emoțională a propriilor copii și oferă prin modulele sale informații și recomandări la problemele din educație. Informațiile sunt bazate pe studii științifice din domenii conexe: neuropsihologie, sociologie, pedagogie, bioetică, comunicare. Iar modul de lucru cu părinții este unul interactiv, bazat pe dialog și simulări de grup, astfel încât toți participanții au posibilitatea să vorbească.

Cadoul cel mai mare pe care un părinte poate să îl facă propriului copil, este să se dea pe sine însuși copilului. 

Povestea a început in 2014 când cunoscutul dr. biofizician Virgiliu Gheorghe a considerat că e timpul ca părinții să facă ceva pentru celelalte familii. În urma sutelor de conferințe din țară și diaspora, Virgiliu Gheorghe a ajuns la concluzia că viitorul familiei stă în părinți informați și în microcomunități. De aceea, în mai 2004 a avut prima întâlnire de lucru a Școlii Familiei, în care s-a prezentat ideea proiectului și s-a discutat direcțiile de acțiune. Au mai avut loc și alte întâlniri dintre care o menționăm pe cea de la Păltiniș din iunie 2015 când au fost prezentate primele module pentru părinți. Povestea a continuat cu tot mai multe întâlniri de lucru, care s-au ținut la Bușteni pe parcursul primei jumătăți a lui 2016 și începând cu septembrie 2016 proiectul Școala Familiei a fost lansat rând pe rând în mai multe județe din țară. Echipa de lucru a pornit cu psihologi, pedagogi, profesori, medici, manageri de proiect, antreprenori, mămici și tătici și a tot crescut până astăzi când avem resursele necesare pentru a face față provocărilor care ne stau înainte. Informații științifice din domenii conexe care pot ajuta părinții (neuroștiințe, psihologie, sociologie, pedagogie, bioetică) au fost adunate și sintetizate în forme ușor de înțeles de către părinți.

SOCA TOUR organizează în fiecare an tabere de familie  alături de Școala Familiei,  cu ateliere pentru părinți și activități organizate pentru copii, așa că vă invităm să trageți un ochi peste ofertele disponibile, dând click aici.

Metodologia de lucru propune module tematice de 3 ore, cu 2 sesiuni de câte 1h 30 min și o pauză de cafea între ele. Prima sesiune prezintă informații teoretice structurate într-o prezentare facilitată și interactivă, iar a doua sesiune este un atelier cu activități practice (exerciții, simulări, studiu de caz, discuții de grup) pe tema modulului, astfel ca participanții să aibe ocazia de a practica aspectele teoretice și de a-și exersa un comportament asociat recomandărilor promovate prin cadrul teoretic.

Sursa: https://www.scoala-familiei.ro/

Cuvinte cheie: dezvoltarea psiho-emotionala | scoala familiei | educatie | tabere de familie | activitati organizate pentru copii | oferte