Transportul in Bucuresti

Transportul in Bucuresti

         

În București, turiștii pot călători cu transport public, cu bicicleta sau cu taxiuri. De asemenea, pot merge cu mașina sau, de ce nu, pot explora zonele orașului pe jos.

În funcție de priorități, avantajele și neajunsurile fiecăruia dintre acestea trebuie să fie echilibrate pentru o ședere plăcută și reușită în București.

Transportul public de suprafață constă într-o rețea extinsă de linii de autobuz, tramvai și troleibuz.

Toate zonele din București sunt acoperite de aceste linii, ceea ce înseamnă că oriunde turiștii vor să meargă, ei au mijloacele oferite de transportul de suprafață.

În ceea ce privește biletele, acestea sunt reprezentate de carduri de călătorie (portofele electronice) care trebuie validate la momentul îmbarcării în mijlocul transportului. Costul unei călătorii este de aproximativ 0, 30 de euro (1,30 Ron).

În plus, centrele de vânzare a biletelor sunt numeroase, practic în sau lângă fiecare stație.

Biletele trebuie validate după îmbarcare pentru a evita situațiile neplăcute, ceea ce poate duce la amenda de 11 euro (50 Ron). Transportul public de suprafață este disponibil între orele 5.00 și 23.30, dar principalul dezavantaj este că autobuzele, tramvaiele și troleibuzele se pot aglomera în timpul orelor de vârf, ceea ceinseamna ca aceste mijloace nu reprezintă modalitatea cea mai recomandată de a obține o experiență turistică în București.

Autobuzul care leagă aeroportul Otopeni de centrul capitalei este numărul autobuzului 783 (costul biletului este mai mare decât cel al autobuzelor din capitală, aproximativ 1 euro) Pentru a merge din orice parte a Bucureștiului în centrul vechi al capitalei, aveți o mare varietate de autobuze: 123, 104, 313, 385.

Metroul

Metroul este de departe cel mai eficient mod de a explora orașul București. Este adevărat că metrourile pot deveni destul de aglomerate în orele de vârf (08.00-10.00 și 16.30-19.00), dar eficiența acestor mijloace de transport echilibrează dezavantajul.

Biletele sau abonamentele pot fi achiziționate de la stațiile de metrou. Stațiile sunt marcate cu marcaje albastre mari (M), astfel încât acestea să poată fi ușor identificate de la suprafață.

Metrorex este compania care administrează transportul subteran în București. Pentru o listă completă de stații de metrou, harta rețelei, vânzările de bilete și biletele de sezon și validarea acestora, folosiți următorul link: www.metrorex.ro

Taxi

Există multe companii de taxi din București care oferă turiștilor și localnicilor posibilitatea de a călători în oraș fără limitele transportului public. Pe de altă parte, pasagerii ar trebui să fie atenți la taxi și să se asigure că tariful afișat pe ușile din spatele vehiculului (sau ferestrelor) este cel indicat.

Pe jos

Explorarea orașului pe jos poate fi destul de dificilă, mai ales pentru cei care vin aici pentru prima dată sau pentru turiștii care nu cunosc destinațiile unde obiectivele principale nu sunt concentrate într-o zonă compactă.

În București, atracțiile turistice sunt împrăștiate în tot orașul, motiv pentru care vizitarea acestora implică toate mijloacele de transport.

Pe de altă parte, plimbările lungi în câteva parcuri mari din oraș sau pe drumuri de coborâre iubite de localnicii orașului poate fi o experiență destul de satisfăcătoare. Există, de asemenea, posibilitatea de a închiria mașini / biciclete.