Canionul 7 Scări

Canionul Șapte Scări este un defileu săpat în calcare jurasice din partea vestică a munților Piatra Mare, în județul Brașov, România. Lungimea lor este de 160 metri cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din șapte trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, care îi dau numele și care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Valea Șurii de Piatră, afluent de stânga al Șipoaiei, este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scări, nefiind nevoie de echipament specializat.

Pe lângă peisajul spectaculos, canionul este recunoscut pentru minunile pe care le face asupra psihicului. Se spune că apa din jur şi poziţionarea izvoarelor este o adevărată hitroterapie. Efectele beneficice sunt date şi de aerul extrem de ozonat.

Află legenda unuia dintre cele mai cunoscute lacuri din România!

Legenda

Se spune că pe vremuri mocanii din Săcele îşi duceau iubitele la canion şi dormeau o noapte acolo. Daca fetele rezistau fără să se plângă atunci erau numai bune de măritat. O altă legendă spune că zona canionului face minuni pentru psihic şi toţi cei care ajung acolo se liniştesc şi se simt încărcaţi de energie.

 

Hai cu noi într-o tabără de vară unde vei afla lucruri noi, vei participa la concursuri, îți vei face prieteni noi și te vei distra cântând în jurul focului de tabără! Click aici pentru oferte!

 

Informații utile pe scurt:

Durata & marcaj:  50 min (din Timișu de Jos până la intrarea în canion, marcaj), 30 min (parcurgerea canionului), 20 minute (de la ieșirea din canion până la punctul de taxare, marcaj)
Dificultate: ușor
Diferență de nivel: +400m/-400m
Tip traseu: circuit
Distanță: 8km
Cuvinte cheie: canion | canionul 7 scari | brasov | traseu canionul 7 scari