Cheile Bicazului- una dintre cele mai frumoase zone din România

A spus cineva excursii pentru elevi? Suntem aici pentru a vă pune totul la dispoziție! Dacă ofertele de aici (click pe link) nu coincid preferințelor, vă punem suntem deschiși să oferim și alte oferte personalizate pe baza dorințelor dumneavoastră!

Spunem mai mereu ca Romania este o tara binecuvantata, cu frumuseti naturale care bucura ochiul si incanta sufletul. Nu sunt simple vorbe, este o realitate intarita de obiectivele turistice atat de frumoase care atrag un numar foarte mare de calatori. Incercam sa alcatuim topuri, dar parca tot nu e suficient; din contra, de multe ori ne e teama sa nu nedreptatim vreun munte, vreun rau sau o cascada atunci cand nu le includem intr-un astfel de clasament. Ei bine, puteti spune despre Cheile Bicazului ca nu este una dintre cele mai frumoase zone din Romania? Si pledoaria poate sa inceapa.

Opt kilometri de stanci verticale extrem de inalte, ce depasesc pe alocuri 300 m, una mai impresionanta ca alta, alcatuiesc Cheile Bicazului. Drumul care serpuieste printre ele iti da o senzatie placuta de micime in fata naturii. Situate in muntii Hasmas, Cheile Bicazului sunt strajuite de Muntele Bardos (la nord), Muntele Piatra Poienii (la sud) si de Muntele Piatra Surducului (la est) si fac parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas. Cheile au fost sculptate natural de raul Bicaz in calcare mezozoice, creand pe toata lungimea lor imagini unice si peisaje inedite. Peretii verticali sunt atat de apropiati pe alocuri, incat iti dau senzatia ca pasesti printr-un canion – pentru alpinisti, acest loc este sinonim cu Raiul pe pamant.

Cheile Bicazului sunt compuse din mai multe sectoare: Poarta Iadului, Pridvorul Iadului si Gatul Iadului. Este suficient sa ajungi aici macar o data, ca sa intelegi imediat de ce aceasta zona este considerata una dintre cele mai frumoase din Romania si de ce nu ai niciodata „norocul” sa poti sa le admiri singur, in liniste. Cheile Bicazului sunt un magnet pentru toti turistii veniti din tara sau strainatate, indiferent de anotimp.

  

Trasee in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas

  Sa nu crezi ca minunatele Chei ale Bicazului nu pot fi escaladate decat de alpinisti experimentati. Chiar daca ti se pare dificil, trebuie sa stii ca exista cateva trasee de drumetie si de dificultate medie pe care poti sa le parcurgi in zilele frumoase si senine. Iata cateva idei:

  • Cheile Bicazului – Punctul de belvedere de pe Suhardul Mic (traseu de drumetie, distanta 3 km)
  • Valea Bicajelului – Piatra Cherecului (Durata: 6 ore; Dificultate: medie)
  • Cheile Bicazului – satul Barnadu-Vf. Vithovos (Durata: 7 – 10 ore; Dificultate: medie)
  • Cheile Bicajelului – Poiana Surducel – Drumul Surducului – Saua Verescheu – Lacu Rosu – Cheile Bicajelului (circuit) (Durata: 3 – 4 ore; Dificultate: medie)
  • Cheile Bicazului – Piatra Altarului – Canionul Laposului – Piatra Bardos – Fanariile de pe Cupas – Saua Cupas (Durata: 3 – 4 ore; Dificultate: medie)

 

  Vezi și alte minunății pe care ni le oferă natura. Click aici!

Sursa: blog.hotelguru.ro