Descoperă zona Mitropoliei

Preț: 20 RON/ persoană (15-25 elevi) și 15 RON/ persoană (16-50 elevi)

Durată: 2-3 ore

De ce aleg oferta: O incursiune într-un cartier plin de istorie și povești minunate în care îi învățăm pe elevi într-un mod interactiv care este semnificația numelor străzilor (11 iunie, Flămânda, Principatele Unite, Concordiei, etc.) și care este importanța unor figuri emblematice ca Șerban Vodă, Ienăchiță Văcărescu sau mitropolitul Antim. 

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori, diplome, premii

Te invităm să faci o incursiune într-un cartier plin de istorie și povești minunate în care vei învăța într-un mod interactiv care este semnificația numelor străzilor (11 iunie, Flămânda, Principatele Unite, Concordiei, etc.) și care este importanța unor figuri emblematice ca Șerban Vodă, Ienăchiță Văcărescu sau mitropolitul Antim

Itinerariu: (Punct de întâlnire) Dealul Mitropoliei (Patriarhiei) – Strada Ienăchiță Văcărescu – Biserica Sf. Spiridon Nou - Calea Șerban Vodă – Școala Ienachiță Văcărescu – Strada Piața Concordiei – Strada Ioan Budai-Deleanu – Strada Muzelor – Strada Concordiei – Strada Olimpului – Biserica Flămânda – Strada Principatele Unite – Strada 11 iunie – Bulevardul Regina Maria – Strada Justiției – Strada Mitropolit Antim Ivireanul – Mănăstirea Antim – Piața Constituției – Palatul Parlamentului

Pornim turul ghidat de lângă Catedrala Patriarhală pe care o vom vizita. Ne continuăm traseul coborând scările care duc spre strada Ienăchiță Văcărescu, apoi din strada Principatele Unite ajunge pe strada Șerban Vodă, denumită și Podul Beilicului în trecut. Vom afla povestea acesteia, apoi vom intra  într-o frumoasă zonă de case (strada Concordiei, strada Muzelor, strada Olimpului), ca mai apoi să oprim la Biserica Flămânda. 

Parcurgem apoi la pas o altă porțiune din strada Principatele Unite și ieșim în strada 11 iunie. Din strada 11 iunie, intrăm în strada Justiției, după care vom ajunge la Mănăstirea Antim.  Aici traseul se încheie, dar cine dorește să afle câte ceva despre Palatul Parlamentului, poate însoți ghidul până la Piața Constituției

Dealul Patriarhiei şi cartierul cu frumoasele case din spate făceau parte din renumita Mahala Flămânda, pe a cărei stradă Şerban Vodă soseau în Principat domnii fanarioţi.

Ştiaţi că ... în această zonă se mai păstrează ultima porţiune de pasaj din Bucureştiul interbelic, precum şi una dintre cele mai vechi case din capitală ?

Aștepăm elevii să afle mai multe în tur! 

 

Tarif:

  • 20 lei/persoana, 15-25 elevi
  • 15 lei/persoana, 26-50 elevi

Dacă grupul este mai mare de 50, se recomandă împărțirea în 2 grupe, costul rămânând de 15 lei/persoană

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un atelier de educație sanitară, prim-ajutor, formare și evitare a dependențelor. (click aici)

 

Deschide pliantul tururilor ghidate care poate fi împărțit la școala/centrul de activitate dorit pentru a-l prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate. 

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

Cei mai receptivi elevi vor primi cărți cadou, oferite de Anticariat-Unu.

Hartă:

Cuvinte cheie: cartierul Flamanda | zona Mitropoliei | tur ghidat in Bucuresti | activitati elevi Bucuresti