Tur ghidat în Mahalaua Flămânda

Preț: 10 RON/elev

Durată: 2 ore 30 min

Oferta include: Tur pietonal ghidat

Pornim turul ghidat de lângă Catedrala Patriarhală pe care o vom vizita. Ne continuăm traseul coborând scările care duc spre strada Ienăchiță Văcărescu, apoi din strada Principatele Unite ajunge pe strada Șerban Vodă, denumită și Podul Beilicului în trecut. Vom afla povestea acesteia, apoi vom intra  într-o frumoasă zonă de case (strada Concordiei, strada Muzelor, strada Olimpului), ca mai apoi să oprim la Biserica Flămânda. 

Parcurgem apoi la pas o altă porțiune din strada Principatele Unite și ieșim în strada 11 iunie (oare de ce se numește așa?). Din strada 11 iunie, intrăm în strada Justiției, după care vom ajunge la Mănăstirea Antim. 

Aici traseul se încheie, dar cine dorește să afle câte ceva despre Palatul Parlamentului, poate însoți ghidul până la Piața Constituției. 

Dealul Patriarhiei şi cartierul cu frumoasele case din spate făceau parte din renumita Mahala Flămânda, pe a cărei stradă Şerban Vodă soseau în Principat domnii fanarioţi.

Ştiaţi că ... în această zonă se mai păstrează ultima porţiune de pasaj din Bucureştiul interbelic, precum şi una dintre cele mai vechi case din capitală ?

Hai să afli mai multe într-un tur de referinţă al oraşului nostru !

Vom descoperi:

  • Locuri cu valoare simbolică
  • Detalii arhitecturale
  • Poveşti cu personaje de renume..
  • Şi multe altele!

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore 30 min

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile!

Tarif:

  • 10 lei/ elev pentru grupuri mai mari de 20 de persoane
  • 15 lei/ elev pentru grupuri mai mici de 20 de persoane

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variaza in functie de numarul de elevi, intre 300 si 600-700 lei si este disponibil la cerere.