Turul cartierului armenesc

Preț: 30 RON/ persoană

Durată: 2-3 ore

De ce aleg oferta: În cadrul turului vom afla despre istoria comunității armenești din București, câteva repere din cultura lor, povești de viață ale armenilor din oraș dar și ale personalităților armene.

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori

Vizualizați oferta completă de tabere în format  individual PDF, ușor de accesat, distribuit și printat. - Click.

Se poate plăți și cu vouchere/card de vacanță

Vă invităm să vizualizați cele mai noi fotografii din taberele precedente pe pagina de Facebook, în albumele create pe www.facebook.com/SocaTour

Vizualizați mai jos super ofertele pentru taberele cu locuri rămase disponibile, din vara 2023. 

Taberele se pot organiza și în alte vacanțe școlare, la cerere. Pentru ofertele de tabere de iarnă, accesați categoria „Tabere de iarnă - ski și săniuș”.

plata cu vouchere de vacanta

    În cadrul turului vom afla despre istoria comunității armenești din București, câteva repere din cultura lor, povești de viață ale armenilor din oraș dar și ale personalităților armene. Ne vom plimba pe străduțele din apropiere, unde rămașițe ale caselor sau culturii armene sunt puține, dar cartierul merită redescoperit pentru frumusețea sa. 

  Populaţia armeană a contribuit şi la dezvoltarea culturii româneşti, prin personalităţi ca Spiru Haret, Garabet Ibrăileanu, criticul de arta Krikor Zambaccian, Dan Barbilian (poetul și matematicianul Ion Barbu) sau Dumitru Bagdasar, Ana Aslan, Ioan Voda Armeanul (zis cel Cumplit), Catolicosul Vasken I (Patriarhul Suprem al Tuturor Armenilor).

    Nicolae Iorga descrie cum era pînă la 1918, activitatea armenilor din România: "Negustorul armean, din Galiția mai ales, harnic, ager, foarte curat și purtător al unei civilizații răsăritene și apusene mai înalte. El a durat bolți și case de cărămidă, a cuprins între ele străzi pline de zgomot și de mișcare, s-a îmbogățit și a îmbogățit pe cărăușii și meșterii, pe oamenii de muncă mai grea ai țării."

     Vino să afli cine era Popa Rusu, de ce s-a păstrat denumirea străzii Spătarului, cine era cel mai cunoscut franzelar din cartier și când a apărut franzela (avem strada Franzelarilor) și multe, multe altele. 

Ruta: Biserica Armenească – Strada Popa Rusu – Strada Latină  Muzeul Theodor Pallady – Str. Spătarului

     Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

Elevii se vor împărți pe grupe și vor porni în căutarea unor elemente arhitecturale și obiecte pe care trebuie să le găseasca pe parcsul traseului, bazându-se pe indiciile primite (ghicitori, anagrame, definiții, etc.). Fiecare lider de echipă va fotografia elementul găsit pentru a-l arăta ghidului la finalul fiecărui segment. 

 

Tarif:

  • 30 lei/persoană

Dacă grupul este mai mare de 25, se recomandă împărțirea în 2 grupe

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un alt atelier / altă activitate / excursie , prin Soca Tour. 

Descarcă pliantele PDF cu tururile ghidate și atelierele care pot fi împărțite la școala/centrul de activitate dorit pentru a le prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate.  Puteti verifica lista cu celelalte tururi de București disponibile  aici.

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm! 

Hartă:

Cuvinte cheie: scoala altfel activitate | activitati copii bucuresti | tur ghidat bucuresti | idei de activitati