Tur pietonal în cartierul Grădina Icoanei

Preț: 10 RON/elev

Durată: 2 ore

De ce aleg oferta: Admiră arhitectura unică a cartierului și povestind, printre altele, despre un fabulist, un pictor, un muzician, un mitropolit, un tipograf și un arhitect. Oare de ce cartierul poartă acest nume? 

Oferta include: Tur ghidat

Vom parcurge o distanță de aproximativ 1,5 kilometri pe traseul Piața Universității (întâlnire) - Strada Batiștei - Strada Jean-Louis Calderon - Schitul Dărvari - Biserica Icoanei - Parcul Ioanid  - Biserica Pitar Moș, admirând arhitectura unică a cartierului și povestind despre personalitățile care au dat numele străzilor sau parcurilor din jur: Arthur Verona, Alexandru Donici, tipograful Ioanid, Dionise Lupu și alții, bineînțeles, într-un mod interactiv. 

În zonă se afla lacul Icoanei (sau Balta Icoanei sau Lacul Bulindronului, care nu avea izvoare proprii, ci ape pluviale) din care izvora Bucureştioara şi o dumbravă împădurită, nucleul de astăzi al Grădinii Icoanei. Oare de ce cartierul poartă acest nume? 

Află mai multe participând la tur! 

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile! 

Deschide pliantul tururilor ghidate care poate fi împărțit la școala/centrul de activitate dorit pentru a-l prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate. 

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm! 

Hartă: