Biserica Sfântul Anton- cel mai vechi lăcaș de cult ortodox din București

Biserica Sfântul Anton a fost construită pe locul alteia mai vechi, din lemn, şi a servit drept capelă pentru Curtea Domnească. Zidită de către Mircea Ciobanul în anul 1559, cel mai probabil în cea de-a doua domnie a sa, biserica reprezintă un exemplu remarcabil de logică constructivă şi de juste formule decorative. 

Vă invităm să dați click aici pentru a vedea și alte atracții pe care le puteți vizita în România.

Biserica are un plan trilobat-o copiea mănăstirii Cozia- cu o lungime de 25 de metri şi 8 metri lăţime la exterior şi a fost refăcută de multe ori, cea mai importantă restaurare fiind făcută în anul 1934 de către Comisia Monumentelor Istorice, cu prilejul căreia biserica a căpătat aspectul său iniţial. 

Biserica Sfântul Anton reprezintă un loc de pelerinaj pentru creştinii de pretutindeni, iar protectorul său a fost ales nu întâmplător, ca urmare a unui incendiu care a devastat totul în calea sa, dar printr-un miracol, icoana Sfântului Anton a rămas neatinsă. De asemenea, este cunoscut faptul că Sfântul Anton este protectorul celor nevoiaşi, dar şi al copiilor.

Copii vor putea face alături de noi tururi ale diferitelor zone din București în care vor cunoaște secretele orașului în care locuiesc și vor lua parte la diferite vânători de comori. Click aici pentru a vedea ofertele.

Recent, biserica şi-a îmbogăţit patrimoniul cu un fragment din moaştele ocrotitorului său spiritual, care a fost adus din regiunea franceză Dauphine' şi care, va rămâne definitiv la Bucureşti.

 

Surse:  https://www.agerpres.ro, www.biserica-sfantul-anton.ro