Palatul Mogoşoaia- un spaţiu pentru recreere aproape de Bucureşti

Dacă v-aţi săturat de aglomeraţia din Bucureşti, de parcurile şi ceainăriile aglomerate, o vizită la Palatul Mogoşoaia poate fi o alegere foarte inspirată pentru petrecerea timpului liber şi pentru recreere. Palatul este într-o stare foarte bună, recondiţionat şi îngrijit aşa cum ar trebui să fie toate clădirile – monument. Poate de aceea atrage şi foarte mulţi turişti; dacă în timpul săptămânii te poţi bucura ca un egoist de toată frumuseţea ansamblului, în week-end trebuie să te pregateşti să împarţi bucuria împreuna cu zecile de turişti care bat la poarta sa. Unul dintre motive este şi acela că nu sunt decât 15 kilometri din Bucureşti până la Palatul Brâncovenesc din comuna Mogoşoaia, judetul Ilfov, pe care poţi să-i parcurgi foarte uşor, chiar dacă nu dispui de o maşină personală.

Cu o eleganţă pe care o simţi încă de la prima vedere, Palatul Mogoşoaia are ceva din aerul unui vechi lăcaş de cult, ce te îndeamnă la meditaţie şi relaxare. Clădirea a fost construită de Constantin Brâncoveanu pe malul stâng al râului Colentina în anul 1702, pe care l-a oferit ulterior fiului său, Ştefan.  Aşa se explică stilul arhitectural – brâncovenesc – al palatului, îmbinat cu elemente renascentiste, orientale şi baroce. Culoarea roşie a cărămizii cu care este placat intregul ansamblu, alaturi de verdele parcului şi coloritul florilor îi dau un farmec aparte.

Haideți cu noi într-o excursie în jurul Bucureștilor pentru a face o vizita la Palatul Mogoșoaia și nu numai! Click aici pentru a afla toate detaliile.

Complexul de la Mogoşoaia cuprinde, pe lânga Palatul Mogoşoaia (denumit aşa după numele soţiei boierului Mogoş, proprietarul terenului pe care a fost ridicat palatul) şi câteva anexe:
Casa de oaspeţi, ridicată de către Nicolae Bibescu pe locul unui vechi conac de secol XVII
Bucataria brâncovenească (aşa-numita cuhnia), construită în perioada 1681 – 1702
Ghetaria, o anexă aflată lângă Palatul Mogoşoaia, în care se păstrau blocuri întregi de gheaţă tăiate din Lacul Mogoşoaia.  Astăzi, spaţiul respectiv este folosit pentru expoziţii.
Turnul Porţii, amplasat chiar la intrarea în palat, datează tot din 1702.  Dacă vrei să admiri întregul complex de la înălţime, urcă în acest turn şi vei avea parte de o privelişte minunată.
Biserica ”Sfântul Gheorghe” (din fatţa palatului) a fost construită în 1688, dar împodobirea cu fresce s-a facut mult mai târziu, în 1705.
Între 1912 si 1945, palatul a fost preluat de familia Bibescu, devenind reşedinta principesei Martha Bibescu. De altfel, în incinta complexului se află şi Cavoul familiei Bibescu, pe care poţi, de asemenea, să-l vizitezi.

La Palatul Mogoşoaia se pot face plimbări pe malul lacului, se poate face şi picnic, dar şi practicarea schiu-ului nautic.

Te invităm să descoperi taberele pentru elevi marca Soca Tour. Petrecem timp cu folos învățând să comunicăm între noi și să ne descoperim, acestea fiind lucruri importante în societatea în care trăim. Click aici!

Sursa: blog.hotelguru.ro

Cuvinte cheie: palatul mogosoaia | vizita la palatul mogosoaia | constantin brancoveanu | stil brancovenesc |