Sibiu- oraşul superlativelor

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase oraşe din  România. Practic, este vorba de un oraş al superlativelor, care a adus numeroase premiere în această parte a Europei. Fostă capitală a Transilvaniei şi fostă Capitală Culturală Europeană, comunitatea sibiană rămâne un oraş cu puternice tradiţii occidentale, frumos şi curat, care este considerat de mulţi vizitatori drept perla turistică a României.

Click aici pentru a porni împreună cu noi într-o aventură de 2 zile pe plaiuri sibiene (excursie recomandată elevilor)

Sibiul a fost întemeiat de coloniştii germani, denumiţi în documentele medievale saxoni sau saşi, deşi mulţi dintre ei proveneau din cu totul alte regiuni decât Saxonia. Unele familii proveneau din Flandra, din Luxemburg sau de pe valea Rinului, chiar din Alsacia. De la bun început, Sibiul a fost una dintre cele mai importante aşezări ale coloniştilor invitaţi de regii Ungariei. Aici se afla centrul religios al saşilor. În acea epocă, ei erau de religie romano-catolică şi beneficiau de autonomie bisericească faţă de Episcopia Transilvaniei, cu sediul la Alba Iulia, care îi cuprindea mai cu seamă pe maghiari, pe secui şi pe unii români. Saşii aveau propria lor prepozitură, după cum atestă un document semnat de Papa Celestin, din 1191, care atestă şi existenţa aşezării numite Cibinum. În oraş se afla şi sediul comitelui saşilor, cel mai înalt magistrat al coloniştilor germani din Siebenburgen, Ţara celor şapte oraşe, cum au denumit saşii Transilvania. 

Sibiul este atât de frumos, încât este greu de realizat un clasament al locurilor de vizitat. Obţinerea statutului de Capitală Culturală Europeană în anul 2007 a oferit un implus considerabil dezvoltării turistice a oraşului.  

Vezi și... Timișoara- Orașul Florilor devine Capitală Culturală Europeană în 2021

De ce să vizitezi orașul Sibiu?

Frumusețea Sibiului și imaginea istorică reprezentativă a acestui oraș sunt motive suficiente pentru planificarea unei excursii în fosta cetate medievală. Turiștii au de ales între mai multe obiective turistice deosebite ale Sibiului, după cum urmează:

Muzee: Muzeul Național Brukenthal, Complexul Național Muzeal Astra sau Muzeul Bisericii Evanghelice C.A sunt doar câteva dintre locurile unde se păstrează frânturi ale istoriei orașului.

Biserici istorice: Catedrala Ortodoxă, Biserica Evanghelica, Biserica Franciscană, Biserica din groapă sau Capela Crucii oferă structuri arhitecturale impresionante.

Centrul istoric:cuprinde trei piețe importante, și anume Piața Mare, Piața Mică și Piața Huet, precum și zidurile cetății sau turnurile de apărare, care oferă o imagine a modului în care arăta cetatea în Evul Mediu.

Atracții naturale:Parcul sub Arini, Parcul Astra, Pădurea Dumbrava sau Grădina Zoologică sunt perfecte pentru relaxare și recreere.

Monumente istorice: Podul Minciunilor, Bustul lui Schiller, Monumentul lui Teutsch, Bustul lui George Barițiu, Bustul lui George Coșbuc, sau Placa dedicată lui Iosif al II-lea sunt izvoare de informație istorică foarte frecventate de turiști.

Te gândești să mergi în natură să te relaxezi? Click aici pentru a afla ce obiective turistice naturale poți vizita în România!

Sursa: www.romanialibera.ro, www.cazaresibiu.com

Cuvinte cheie: sibiu | capitala culturala europeana | excursie recomandata elevilor | timisoara | muzeul national brukenthal | podul minciunilor | obiective turistice naturale