TOP 10 lucruri de făcut în București. Recomandările National Geographic

Palatul Parlamentului, Muzeul Naţional al Ţăranului Român şi bisericile vechi se numără printre locurile care ar trebui vizitate în Bucureşti, potrivit unor recomandări făcute de revista americană National Geographic Traveler.

National Geographic Traveler a realizat un top 10 al lucrurilor pe care turiştii le pot face în Bucureşti. În acest top sunt incluse vizite la muzee şi clădiri emblematice ale Capitalei, dar şi degustări ale mâncărurilor tradiţionale româneşti.

 

Copii vor putea face alături de noi tururi ale diferitelor zone din București în care vor cunoaște secretele orașului în care locuiesc și vor lua parte la diferite vânători de comori. Click aici pentru a vedea ofertele.

 

1.Palatul Parlamentului 

Tururile ghidate de câteva ore te ajută să cunoşti o parte din clădirea unde există peste o mie de camere şi să te concentrezi asupra tonelor de marmură, lemn de esenţă tare şi aur folosite în construcţia clădirii, în 1980, o perioadă în care România depunea eforturi pentru a-şi hrăni proprii locuitori. Ceauşescu şi soţia sa, Elena, au jucat împreună un rol important în construirea clădirii. Iniţial a fost destinată pentru a găzdui birourile prezidenţiale şi pe cele ale Comitetului Central al Partidului Comunist Român, dar nu a fost niciodată terminată.

2. O altă recomandare pentru vizitatorii Bucureştiului este să se plimbe prin oraş pentru a observa arhitectura construcţiilor şi frumuseţea parcurilor. Un exemplu în acest sens este Parcul Cişmigiu, situat în centrul Capitalei. Totodată, este recomandată o plimbare pe Şoseaua Kiseleff, unde pot fi admirate vilele vechi, Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău.

3. Nici bucătăria românească nu este uitată. Sarmalele cu mămăligă nu trebuie ratate de cei care vizitează Bucureştiul. În acest sens, sunt date exemple localurile Caru’ cu Bere şi Lacrimi şi Sfinţi, unde se poate gusta bucătăria tradiţională românească.

4. Vizitatorii sunt invitaţi să descopere şi tradiţiile rurale ale României. Lăsând la o parte bulevardele aglomerate din Bucureşti, turiștii pot descoperi tradiţiile rurale ale ţării noastre printr-o vizită la Muzeul Naţional al Ţăranului Român.

5. Snagov. Deşi Vlad Ţepeş este asociat mai mult cu regiunea Transilvania, cei care cunosc povestea lui Dracula din cartea lui Bram Stocker pot merge să viziteze mănăstirea situată la 40 de kilometri de Bucureşti, care se găseşte pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov, unde se presupunea că ar fi fost mormântul lui Vlad Ţepeş. Deşi s-a dovedit că acesta nu a fost înmormântat aici, Snagov este un bun loc pentru o ieşire.

6. Arta contemporană nu trebuie ratată de vizitatorii Bucureştiului, consideră cei de la National Geographic Traveler. Printre galeriile pe care le recomandă cei de la National Geographic se numără Zorzini Gallery, H’art Gallery şi Anaid. De asemenea, galeria Galateca, situată vizavi de Muzeul Naţional de Artă, este specializată în design avangardist şi nu trebuie evitată.

7. Localurile dintre blocuri în care se aude „zumzetul” conversaţiilor printre copaci fac parte dintre atracţiile Bucureştiului. Cafenelele şi barurile în aer liber s-au înmulţit în ultimii ani. „Librăria Cărtureşti ar fi dat trendul cu grădina Verona din spate”, spune National Geographic Traveler. Astfel, Grădina OAR, Palatul Ştirbei, Grădina Eden sunt câteva dintre localurile care ar trebui vizitate.

8. Totodată, ar trebui vizitate bisericile vechi, a căror arhitectură ar putea impresiona. Sunt amintite Biserica Stavropoleos, Biserica Doamnei, Biserica Antim şi Biserica Sfinţilor Apostoli.

9. Nici distracţia nu trebuie ignorată, aşa că vizitatorii sunt invitaţi să meargă în Centrul Vechi al Capitalei, în baruri precum Bicicleta, La Muse, Mojo.

10. Cei care vizitează Bucureştiul ar trebui să ştie şi unde „s-a scris” istoria recentă. În urmă cu 25 de ani, fostul dictator Nicolae Ceauşescu împreună cu soţia sa, Elena, au fost înlăturaţi de la conducerea României şi ucişi, în urma unei revolte. În acel moment, au murit mii de oameni, iar multe lupte au fost date în Piaţa Revoluţiei. La o privire atentă, multe dintre clădirile din acea zonă „poartă” încă semnele gloanţelor de la acea vreme.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să dați click aici pentru a vedea și alte atracții pe care le puteți vizita în România.

 

Sursa:  http://greatnews.ro

Cuvinte cheie: palatul parlamentului | tururi bucuresti | secretele orasului | vanatori de comori | oferte tururi bucuresti | traditiile rurale ale romaniei | vlad tepes | arta contemporana | centrul vechi al capitalei | piata revolutiei | atractii pe care le poti vizita in romania