Weekend in Romania cu trenul

Week-end in Romania cu trenul 

                        

        Bucureștiul, capitala României, oferă multe activități pe care le puteți face în oraș sau în jurul orașului.

Vă oferim o idee de vacanță, poate o vacanță la sfârșitul săptămânii, care vă va oferi ocazia de a vizita multe locuri interesante, dar și de a vă relaxa. Asadar, acest articol vă oferă o idee de a vă gestiona singur vacanța de 3 zile prin România. Mai întâi, cumpărați zborul direct din Italia (sau alta tara) spre București. Vă sugerăm site-ul web www.skyscanner.com sau www.skyscanner.it sau altul pe care îl cunoașteți.

In ziua de azi este ușor să cumpărați un bilet ieftin la un preț bun, mai ales dacă îl cumpărați înainte cu ceva timp de calatorie. Apoi, odată ce ajungeți la aeroport, ne puteți contacta pentru a vă oferi un transfer de la aeroport la București, dacă preferați să aveți servicii private de transfer. Dar puteți lua și un taxi oficial folosind mașinile de la aeroport. Aceasta durează aproximativ 5 minute și costă aproximativ 10 EUR / taxi, deci dacă sunteți 3-4 persoane, aceasta va costa 2-4 EUR pe persoană. Este ușor de utilizat. Sau utilizați autobuzul care circulă de la si catre aeroport. Costul este de aproximativ 1,5 EUR. Foarte important: Vă sugerăm să rezervați un hotel în zona centrală a orașului! Dacă găsiți un preț bun în afara zonei centrale, trebuie să știți că veți lua un taxi sau un transport public, dar nu este atât de convenabil.  Vă putem ajuta să alegeți hoteluri sau să le găsiți pe cont propriu. Sunt foarte multe optiuni.

Ziua 1

  După ce ajungeți la București, vă oferim turul pietonal de 2 ore "La Piccola Parigi" - Descoperiți Bucureștiul în două ore. Acest tur vă va oferi multe informații despre capitala României, veți vedea locuri interesante și veți asculta legende captivante. Nu este un tur foarte dificil și este foarte frumos. După vizitarea principalelor obiective din București, va propunem să cumpărati biletele de tren pentru a doua zi, pentru plecarea spre Brașov. Vă recomandăm să alegeți compania feroviară privată Softrans. Biletele sunt plătite în tren sau online. Scaunele pot fi rezervate online sau pot fi rezervate în tren fără rezervare, cu condiția ca locația aleasă să nu fie rezervată pana la destinație.

Bicicletele beneficiază de o reducere de 50% la prețul integral. Sunt acceptate maximum 4 biciclete și este recomandabil să o transportati în vagonul 3 unde există suporturi speciale. Aici puteți verifica prețul unui bilet de la București-Gara de Nord la Sinaia sau Brașov - https://www.softrans.ro/tarife.htmlDupă cum vedeți în fotografie cu prețurile, prețul unui bilet de la București-Sinaia este de 32 Ron, în euro este de aproximativ 7 EURO și București-Brașov 39 RoRezervarea poate fi făcută online din meniul '' Rezervare bilete '' sau puteți verifica programul în avans, așa că mergeți direct la gară și cumpărați un bilet. Accesând acest link puteți verifica ora de plecare din București și întoarcerea de la Brașov https://www.softrans.ro/mersul-trenurilor.html  

De asemenea, puteți contacta Softrans la info@softrans.ro sau la biroul de informare (luni-vineri 09.00-17.00) telefon: 0040 742 018 798.

Pentru cină, vă sugerăm restaurante locale deja renumite în centrul istoric sau în apropierea centrului istoric. Numai dacă căutați Google pentru "cele mai renumite restaurante", veți găsi cel puțin 10. Important este să rezervați pentru cină, în caz contrar riscați să nu găsiți un loc! Dacă sunteți doar 2-4 persoane, încercați să mergeți la restaurant, să așteptați un timp și apoi cand se elibereaza o masă puteți intra. O cină costă 10-15 EUR, inclusiv băuturi alcoolice. În România, alimentele sunt ieftine, comparativ cu prețurile din Italia.

Ca mâncare locală specifică, avem Sarmale, Ciorba în pâine (o supă de fasole servită în pâine), Tochitura, Ciorba Radauteana, și ca un desert, încercați Papanasi. Încercați să comandați mititei, un fel tradițional românesc. Sigur că vă place! Acest produs cu tradiție în cultura românească a apărut la începutul secolului trecut, iar rețeta originală a fost revendicată de mai mulți bucătari.

Ziua 2

   După micul dejun, plecarea spre gară. După ce vă urcați în tren, veți avea o călătorie de aproximativ o oră și jumătate catre Sinaia sau două ore și jumătate catre Brașov.  Sinaia, una dintre cele mai frumoase statiuni montane din Romania, ofera vizitatorilor un trecut cultural si social bogat. Fostă reședință a regilor și cu un nume sacru al Muntelui Sinai, care a fost dată pentru prima dată mănăstirilor din Sinaia de Sparatorul Mihail Cantacuzino (secolul al XVII-lea), Sinaia cuprinde frumusețea naturii și a artei fără precedent arhitectural. Dacă doriți să acoperiți rapid o zonă mare,puteti alege bicicleta montană. Biciclete speciale cu caracteristici de siguranță moderne pot fi inchiriate din Sinaia. În timpul iernii, paradisul schiorilor este Sinaia. Puteți practica pe pârtiile organizate, coborâre de agrement, schi fond, schi alpin, schi Randon, schi extreme și snowboarding, Obiective turistice: Castelul Peles, Manastirea Sinaia, Muzeul George Enescu, cazinourile; Munții Bucegi: Babel, Sfinxul, Crucea eroilor de pe Muntele Caraiman, pârtiile de schi. Seara, puteți lua trenul la ora 20.45, care merge la Brașov și va ajunge într-o oră (verificați programul Softrans). ! În Brașov, vă recomandăm să rezervați o cameră în avans. Puteți face rezervarea atunci când o faceți pentru București.

Ziua 3

În ultima zi trebuie să vizitați orașul Brașov, un oraș frumos. Puteți vedea Piața Sfatului,  Biserica Neagră, Turnul Ecaterine, Turnul Negru și Alb și zona veche a orașului numită Schei, unde românii locuiau din vremuri îndepărtate. După prânz este recomandabil să mergeți la gară Brasov, pentru că la ora 15.45 trenul va pleca spre București și va ajunge în jurul orei 18.20.

Notă: Trenul nu ajunge la Castelul Bran!