Pe urmele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu

Preț: 30 RON/ persoană

Durată: 2 ore

De ce aleg oferta: Această figură arhicunoscută cel puțin cu numele merită descoperită mai îndeaproape. Haideți să descoperim viața Brâncovenilor!

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori

Vizualizați oferta completă de tabere în format  individual PDF, ușor de accesat, distribuit și printat. - Click.

Se poate plăți și cu vouchere/card de vacanță

Vă invităm să vizualizați cele mai noi fotografii din taberele precedente pe pagina de Facebook, în albumele create pe www.facebook.com/SocaTour

Vizualizați mai jos super ofertele pentru taberele cu locuri rămase disponibile, din vara 2023. 

Taberele se pot organiza și în alte vacanțe școlare, la cerere. Pentru ofertele de tabere de iarnă, accesați categoria „Tabere de iarnă - ski și săniuș”.

plata cu vouchere de vacanta

Constantin Brâncoveanu s-a născut în anul 1654, la Brâncoveni (actualmente comună în județul Olt), într-o veche familie boierească. Era fiul lui Matei („Papa”) Brâncoveanu și al Stancăi, sora domnitorului Șerban Cantacuzino. Rămânând orfan de tată la vârsta de doar un an, a fost crescut de un unchi al său, stolnicul Constantin Cantacuzino (un reprezentat de seamă al culturii umaniste în spațiul românesc), care i-a oferit o educație aleasă pentru acele vremuri, învățând, printre altele, greaca, latina și slavona.

În cei 26 de ani de domnie, Brâncoveanu s-a dovedit un gospodar desăvârşit şi bun administrator al avuţiilor ţării. El a avut o perioadă în care a construit foarte multe construcţii religioase şi laice, îmbinând armonios în arhitectură, pictură murală şi sculptură tradiţia autohtonă, stilul neobizantin şi ideile novatoare ale renascentismului italian într-un nou stil caracteristic, numit “stilul brâncovenesc”. 

Această figură arhicunoscută cel puțin cu numele merită descoperită mai îndeaproape. Să adăugăm faptul că a lăsat o moștenire de-a dreptul extraordinară țării, așa cum familia De Medici spre exemplu a lăsat o moștenire fabuloasă Italiei. Oare ce locuri din vremea sa încă dăinuie în capitală? 

Ruta: Piața Unirii – Centrul Vechi – Biserica Sf. Gheorghe

Hartă: 

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

 

Elevii se vor împărți pe grupe și vor porni în căutarea unor elemente arhitecturale și obiecte pe care trebuie să le găseasca pe parcsul traseului, bazându-se pe indiciile primite (ghicitori, anagrame, definiții, etc.). Fiecare lider de echipă va fotografia elementul găsit pentru a-l arăta ghidului la finalul fiecărui segment. 

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile! 

 

Tarif:

  • 30 lei/persoană

Dacă grupul este mai mare de 25, se recomandă împărțirea în 2 grupe

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un alt atelier / altă activitate / excursie , prin Soca Tour. 

Descarcă pliantele PDF cu tururile ghidate și atelierele care pot fi împărțite la școala/centrul de activitate dorit pentru a le prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate.  Puteti verifica lista cu celelalte tururi de București disponibile  aici.

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm! 

Cuvinte cheie: tur de oras copii | activitate copii bucuresti | vanatoare de comori bucuresti | treasure hunt bucuresti | scoala altfel copii