Pe urmele Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu

Preț: 30 RON/ persoană

Durată: 2 ore

De ce aleg oferta: Această figură arhicunoscută cel puțin cu numele merită descoperită mai îndeaproape. Haideți să descoperim viața Brâncovenilor!

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori

Constantin Brâncoveanu s-a născut în anul 1654, la Brâncoveni (actualmente comună în județul Olt), într-o veche familie boierească. Era fiul lui Matei („Papa”) Brâncoveanu și al Stancăi, sora domnitorului Șerban Cantacuzino. Rămânând orfan de tată la vârsta de doar un an, a fost crescut de un unchi al său, stolnicul Constantin Cantacuzino (un reprezentat de seamă al culturii umaniste în spațiul românesc), care i-a oferit o educație aleasă pentru acele vremuri, învățând, printre altele, greaca, latina și slavona.

În cei 26 de ani de domnie, Brâncoveanu s-a dovedit un gospodar desăvârşit şi bun administrator al avuţiilor ţării. El a avut o perioadă în care a construit foarte multe construcţii religioase şi laice, îmbinând armonios în arhitectură, pictură murală şi sculptură tradiţia autohtonă, stilul neobizantin şi ideile novatoare ale renascentismului italian într-un nou stil caracteristic, numit “stilul brâncovenesc”. 

Această figură arhicunoscută cel puțin cu numele merită descoperită mai îndeaproape. Să adăugăm faptul că a lăsat o moștenire de-a dreptul extraordinară țării, așa cum familia De Medici spre exemplu a lăsat o moștenire fabuloasă Italiei. Oare ce locuri din vremea sa încă dăinuie în capitală? 

Ruta: Piața Unirii – Centrul Vechi – Biserica Sf. Gheorghe

Hartă: 

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

 

Elevii se vor împărți pe grupe și vor porni în căutarea unor elemente arhitecturale și obiecte pe care trebuie să le găseasca pe parcsul traseului, bazându-se pe indiciile primite (ghicitori, anagrame, definiții, etc.). Fiecare lider de echipă va fotografia elementul găsit pentru a-l arăta ghidului la finalul fiecărui segment. 

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile! 

 

Tarif:

  • 20 lei/persoană

Dacă grupul este mai mare de 25, se recomandă împărțirea în 2 grupe

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un alt atelier / altă activitate / excursie , prin Soca Tour. 

Descarcă pliantele PDF cu tururile ghidate și atelierele care pot fi împărțite la școala/centrul de activitate dorit pentru a le prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate.  Puteti verifica lista cu celelalte tururi de București disponibile  aici.

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm! 

Cuvinte cheie: tur de oras copii | activitate copii bucuresti | vanatoare de comori bucuresti | treasure hunt bucuresti | scoala altfel copii