Maramures- un colt de rai

Zona Maramuresului reprezinta o regiune din Romania cu o bogata oferta turistica de la excursii montane si sporturi extreme pana la turism cultural si religios.

Asadar, daca iubiți natura, veți iubi cu siguranță peisajele montane și văile care vă lasă fără suflare. Indiferent de anotimpul in care le vizitați, aceste locuri își au magia și farmecul lor special și vă veți găsi în mijlocul naturii pure și a viselor.

Ești elev și vrei să ni te alături într-o tabără de neuitat în care să descoperi locuri din România? Click aici pentru mai multe detalii!

Faima regiunii se datorează în principal monumentelor arhitecturale tradiționale, peste 200, păstrate perfect până în prezent. Toate acestea sunt pentru locuitorii din viața de zi cu zi: case frumoase tradiționale, uși minunate din lemn, cunoscute în întreaga lume, frumoase biserici din lemn cu turnuri care par să atingă cerul.

În acest articol dorim să prezentăm o listă a ceea ce nu trebuie să pierdeți atunci când vizitați Maramureșul minunat:

  • Cimitirul vesel din Sapanta - numele cimitirului vine din multitudinea de cruci multicolore și poezii și epitafe satirice gravate pe cruce.
  • Mocanita pe valea Vaser - rețineți că trebuie să fiți acolo înainte de ora 9 dimineața pentru a vă asigura că aveți timp inainte de plecarea trenului, după care vă puteți bucura de priveliștea frumoasă și puteți lăsa vechea Mocanita care lasa un fum alb gros.
  • Mănăstirea Barsana - un paradis stâncos cocoțat pe un deal, această mănăstire este de fapt un complex de clădiri tradiționale din Maramureș unele mai șic decât celelalte cu flori, multe flori. Surpriza este că nu numai călugărițele locuiesc aici, ci și niște păuni care se apără atunci când îndrăznești să te apropii prea mult de cusca lor.
  • Cascada Cailor - fără îndoială unul dintre cele mai frumoase cascade din România. Puteți ajunge la cascadă pe jos, de-a lungul unei căi care pornește de la Borsa sau telescaun, dar pentru cea de-a doua optiune este necesar să se reunească un grup de cel puțin 10-15 persoane.
  • Muzeul satului Maramures - situat in Sighetu Marmatiei, acest muzeu este o oportunitate de a face o incursiune incredibil de frumoasa prin vechile case din lemn arse, porturi sculptate, panze țesute și uscare pe pereți și traversând satele tradiționale ce au farmecul lor, dar credem că o astfel de experiență vă va face să înțelegeți mai bine ceea ce satele maramureșelor sunt, făcându-le să pară complet fascinante dar mai presus de toate ceea ce le distinge.
  • Mănăstirea Peri din Săpânța și Biserica de lemn din Ieud Deal - văzută la o distanță de 5 kilometri, această mănăstire este considerată cea mai înaltă biserică de lemn din lume și este înscrisă și în Cartea Recordurilor. Biserica de lemn de la Ieud Deal, pe de altă parte, este una dintre cele mai vechi biserici conservate din Maramureș, dar una dintre cele mai frumoase.
  • Parcul National al Muntilor Rodna - acesta este al doilea parc national din Romania, cu multe itinerarii turistice si rute care asteapta turistii sa le admire.
  • Zona Mara-Cosau-Creasta Cocoşului,satul Breb -aici veți găsi o destinație ecoturistică încântătoare, un teren de biserici din lemn, instalații tehnice țărănești din lemn, artizanat, un port popular și festivaluri tradiționale. În zonă, turismul cu bicicleta este la el acasă, cu drumuri verzi și zone protejate disponibile. De asemenea, în această zonă se află satul Breb, care, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie un loc obligatoriu de vizitat dacă ajungeți în Maramureș. De ce? pentru că aici puteți să vă plimbați pe străzi străvechi, puteți admira vechile case din lemn încă locuite și puteți interacționa cu localnicii. În satul Breb, portul tradițional este încă tradițional, mai ales duminicile și marile sărbători religioase.

Lăsați grijile și rutina zilnică în urmă și haideți cu toții în taberele de familie organizate alături de Școala Familiei! Click aici pentru mai multe detalii!

În cele din urmă, recomandarea noastră este să vizitați zona Maramureșului pentru că este o zonă minunată, unde tradițiile vechi sunt încă în viață. Aici vă puteți relaxa, uitați de stresul urban, admirând peisaje minunate.