Plimbare cu barca prin Cazanele Dunării

Plimbarea cu barca prin Cazanele Dunării e o metodă bună de a te relaxa, de a te bucura de frumusețea naturii, de a asculta povești cu dacii și romanii și de a descoperi locuri inaccesibile de pe uscat.

Cât costă o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării și de unde te poți îmbarca?

Sunt mai multe locuri de unde poți pleca într-o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării, iar prețurile diferă și ele în funcție de punctul de îmbarcare.

Cel mai mare tarif îl vei plăti dacă pleci de pe faleza din Orșova – 50 de lei/persoană și va trebui să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane fără de care bărcile nu pleacă. Așteptarea e destul de lungă și nu merită.

Ofertele noastre de tabere special concepute pentru elevi vă așteaptă să le accesați!

Totuși cea mai ieftină variantă de a face o plimbare cu barca prin cazanele Dunării este cea de îmbarcare din dreptul sculpturii lui Decebal. Prețul este de 35 de lei/persoană. Și aici trebuie să aștepți formarea unui grup de minim 6 persoane, însă în zonă fluxul de turiști e mai mare, așa că nu vei aștepta foarte mult.

Ce vizitezi dacă faci o plimbare cu barca prin Cazanele Dunării?

Tabula Traiana– placa memorială ce amintește de victoriile romanilor asupra dacilor, dar și de finalizarea drumului militar pe care Traian l-a construit de-a lungul Dunării, pentru ca armata romană să poată ajunge în Dacia.

Tabula Traiana se află pe malul sârbesc și nu toți ghizii vor să se apropie, însă noi am fost norocoși.

Obiectivul pe care n-ai cum să-l ratezi (pentru că n-ai cum să nu-l vezi) este chipul lui Decebal. Lucrarea este imensă și a devenit cea mai mare sculptură în piatră din Europa. Imaginează-ți că numai nasul are 7 metri, iar un ochi, puțin peste 4.

Despre chipul lui Decebal unii spun că e un kitsch, alții, operă de artă. Cert e că sculptura a devenit un simbol al defieului Dunării și marchează și locul unde Dunărea are cea mai mare adâncime – 120 de metri.

Mănăstirea Mraconia se află în locul în care Dunărea se îngustează, fapt pentru care în vechime aici se afla un punct de direcționare a vapoarelor care treceau pe fluviu.

Mănăstirea mai este supranumită și Mănăstirea de sub apă datorită istoriei zbuciumate și a faptului că a fost demolată și reconstruită de mai multe ori.

Mănăstirea Mraconia este ridicată deasupra ruinelor vechilor biserici. Ruinele sunt în formă de cruce și devin vizibile doar atunci când nivelul Dunării scade.

Grota Veterani – acesta este locul în care poți ajunge doar cu barca, iar pentru vizitarea lui mai trebuie să plătești o taxă de intrare de 6 lei.

Despre Grota Veterani, dacii credeau că ar fi fost sanctuarul lui Zalmoxe. De atunci și până în prezent, peștera a avut diverse întrebuințări. A fost sălaș pentru animale, apoi punct strategic de apărare, iar astăzi este un obiectiv turistic important din Cazanele Dunării.

Peștera Ponicova – cea mai mare peșteră din defileul Dunării, cunoscută și sub denumirea de Peștera de la gura apei. În peștera Ponicova poți intra de pe apă numai cu o ambarcațiune mică.

Descoperă atracțiile turistice din județul Mehedinți!

 

Sursa:blogulmeudecalator.ro

Cuvinte cheie: cazanele dunarii | plimbare cu barca | vacanta familie | oferte vacante | vacanta de odihna si recreere | sejur in familie | sejur cazanele dunarii