Descoperă moștenirea Cantacuzinilor

Preț: 30 RON/ persoană

Durată: 2-3 ore

De ce aleg oferta: Câți ar fi crezut că o familie românească începând din secolul al XVII-lea și-a înscris numele în moștenirea multor țări din lume, până în America?

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori, diplome, premii

Familia Cantacuzino a fost o familie boierească română, care a dat domni în Țara Românească și Moldova. Având origini bizantine, Cantacuzinii pretindeau a descinde din împărații Bizanțului. Familia a fost cunoscută și sub apelativul depreciativ Șeitărești.

Totuși, câți ar fi crezut că o familie românească începând din secolul al XVII-lea și-a înscris numele în moștenirea multor țări din lume, până în America? Haideți să-i cunoaștem pe Cantacuzini, vizitând Palatul de pe Calea Victoriei, poposind în curtea Ateneului Român, intrând în Biserica Doamnei și Biserica Colței și vom afla care este originea primei hărți geografice a Țării Românești, cine a construit primul spital pentru români și ce legătură este între Viena și un domnitor strălucit care a aparținut acestei familii.  

 

O recenzie a acestui tur tematic puteți citi aici. 

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

Elevii se vor împărți pe grupe și vor porni în căutarea unor elemente arhitecturale și obiecte pe care trebuie să le găseasca pe parcsul traseului, bazându-se pe indiciile primite (ghicitori, anagrame, definiții, etc.). Fiecare lider de echipă va fotografia elementul găsit pentru a-l arăta ghidului la finalul fiecărui segment. 

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile! 

 

Tarif:

  • 20 lei/persoană

Dacă grupul este mai mare de 25, se recomandă împărțirea în 2 grupe

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un alt atelier / altă activitate / excursie , prin Soca Tour. 

Descarcă pliantele PDF cu tururile ghidate și atelierele care pot fi împărțite la școala/centrul de activitate dorit pentru a le prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate.  Puteti verifica lista cu celelalte tururi de București disponibile  aici.

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm!