Descoperă moștenirea Cantacuzinilor

Preț: 20 RON/ persoană (15-25 elevi) și 15 RON/ persoană (16-50 elevi)

Durată: 2-3 ore

De ce aleg oferta: Câți ar fi crezut că o familie românească începând din secolul al XVII-lea și-a înscris numele în moștenirea multor țări din lume, până în America?

Oferta include: Ghidaj, materiale necesare vânătorii de comori, diplome, premii

Familia Cantacuzino a fost o familie boierească română, care a dat domni în Țara Românească și Moldova. Având origini bizantine, Cantacuzinii pretindeau a descinde din împărații Bizanțului. Familia a fost cunoscută și sub apelativul depreciativ Șeitărești.

Totuși, câți ar fi crezut că o familie românească începând din secolul al XVII-lea și-a înscris numele în moștenirea multor țări din lume, până în America? Haideți să-i cunoaștem pe Cantacuzini, vizitând Palatul de pe Calea Victoriei, poposind în curtea Ateneului Român, intrând în Biserica Doamnei și Biserica Colței și vom afla care este originea primei hărți geografice a Țării Românești, cine a construit primul spital pentru români și ce legătură este între Viena și un domnitor strălucit care a aparținut acestei familii.  

 

O recenzie a acestui tur tematic puteți citi aici. 

Durata ghidajului este de aproximativ 2 ore.

Elevii se vor împărți pe grupe și vor porni în căutarea unor elemente arhitecturale și obiecte pe care trebuie să le găseasca pe parcsul traseului, bazându-se pe indiciile primite (ghicitori, anagrame, definiții, etc.). Fiecare lider de echipă va fotografia elementul găsit pentru a-l arăta ghidului la finalul fiecărui segment. 

Din program nu vor lipsi nici concursurile si premiile! 

 

Tarif:

  • 20 lei/persoana, 15-25 elevi
  • 15 lei/persoana, 26-50 elevi

Dacă grupul este mai mare de 50, se recomandă împărțirea în 2 grupe, costul rămânând de 15 lei/persoană

Reduceri: 10% la turul pietonal dorit dacă se programează și un atelier de educație sanitară, prim-ajutor, formare și evitare a dependențelor. (click aici)

 

Deschide pliantul tururilor ghidate care poate fi împărțit la școala/centrul de activitate dorit pentru a-l prezenta îndrumătorilor. Pe site informațiile despre tururi sunt actualizate.  Puteti verifica lista cu celelalte tururi disponibile de București aici.

Pentru informații, contactați-ne la numărul de telefon 0729845518 sau prin e-mail contact@ socatour.ro. 

La cerere, putem pregăti un alt traseu din cartierul școlii dumneavoastră sau din împrejurimi. Organizăm chiar și vânători arhitecturale, câștigătorii beneficiind de premii, iar toți participanții de stimulente și aplauze. :)

Transportul cu microbuz de 20, 27 sau peste 30 de locuri variază în funțtie de numărul de elevi, între 300 si 600-700 lei și este disponibil la cerere. Menționăm că punctele de întâlnire se află aproape de o gură de metrou sau stație de autobuz. 

Vă așteptăm!